Gräddig potatiskaka

Ett lättlagat alternativ till potatisgratäng som man lagar på en kvart i stekpannan. Passar lika bra till stekt kött och kyckling som till korven.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 potatisar, ca 600 g
  • 1 morot
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-2 ½ dl Kelda mellangrädde

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsraspet och platta ut det i hela pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
  2. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade.
  3. Häll på grädden och lyft lite på potatisen så att grädden rinner ner. Stek på svag värme ytterligare 10-12 minuter.
  4. Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter.

Kommentarer

Hej! Mycket gott.. kommer att göra detta fler gånger en klar 4:a av oss... MVH Gina

Liknande recept