Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser

Om du vill kan du ta andra nötter och andra frukter i brödet. Pröva dig fram till ditt godaste bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 aprikoser
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 paket jäst, 50 g
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl pinjenötter
  • 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Hacka aprikoserna grovt. Smält smöret i en kastrull.
  2. Häll i mjölk och crème fraiche och värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke, tillsätt salt.
  4. Rör ut jästen med lite av degspadet, slå på resterande degspad. Lägg i aprikoser och pinjenötter.
  5. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet, lite i taget.
  6. Arbeta ihop till en smidig deg.
  7. Låt jäsa i bunken med en handuk ovanpå, ca 30 minuter.
  8. Ta degen ur bunken och forma till 2 bröd.
  9. Lägg dem i smorda och bröade formar och jäs i ca 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över pinjenötter.
  12. Grädda i ugnens nedersta del i ca 30-40 minuter.
  13. Stjälp upp brödet ur formarna och låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…