Granatäppelmuffins

Granatäpplen är väldigt goda och lär även vara väldigt nyttiga. Dessutom passar en näve granatäppelkärnor perfekt i söta små muffins. Ett tips för att få toppiga, stabila muffins är att använda dubbla pappformar eller muffinsplåt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 1 litet granatäpple
  • Glasyr och dekor:
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ dl lemon curd
  • 1 litet granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken och citronsaften. Blanda till en jämn smet.
  3. Dela granatäpplet i fyra klyftor, bryt upp bitarna och pilla ut kärnorna. Lägg en klick smet i botten av varje muffinsform och fördela granatäppelkärnorna ovanpå smeten.
  4. Klicka ut resten av smeten ovanpå kärnorna och grädda i mitten av ugnen.
  5. Medelstora muffins gräddas i 20-25 minuter och mindre muffins i 15-20 minuter. Låt svalna.
  6. Rör ihop färskosten med lemon curd och bred över muffinsen. Pilla ut kärnorna ur granatäpplet och strö över glasyren.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept