Gratäng med penne och köttfärs

En lättlagad gratäng som passar jättebra som matlåda och går också jättebra att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl penne
  • 400 g blandfärs
  • 1 purjolök
  • Rapsolja
  • 1 pkt krossade tomater med basilikasmak á 500 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskot (färskriven efter smak)

Gör så här

  1. Koka penne enligt anvisning på paketet.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ansa purjolöken och skär i skivor och bryn den lite lätt i rapsoljan.
  4. Bryn köttfärsen tillsammans med purjolöken.
  5. Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med kryddorna.
  6. Varva penne och köttfärsröra i en eldfast form.
  7. Häll över den rivna osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
  8. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…