Gratäng med rödspätta

Perfekt bjudmat, dock lite pyssligt. Maträtten är dock värd pysslet, den kan förberedas fram till moment 2.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kg rödspättafilé
  • 3 schalottenlökar
  • 300-400 g färska champinjoner
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 tomater
  • 250 g broccoli
  • Sås:
  • 200 g färdig hollandaisesås - kylvara
  • Ca 3 msk vispad grädde
  • 1-2 msk pressad citron
  • 1 tsk dragon
  • 3 msk riven ost
  • Paprikapulver

Gör så här

  1. Finhacka lök och svamp. Fräs hacket med margarin tills all vätska från svampen dunstat in och röran får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ut fiskfiléerna och salta lätt. Fördela fyllningen över fisken och vik sen filéerna tvärs över på mitten. Lägg dem på ett lättsmort ugnsfat. Täck fatet med aluminiumfolie och stick några lufthål. Så kan fatet ev vänta i kylen.
  3. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skär köttet i klyftor. Koka broccolin i små buketter och låt dem rinna av. Rör ut såsen med lite grädde och smaksätt dem med citron och dragon.
  4. Sätt in fiskfatet mitt i ugnen i 275 grader i 10-15 minuter. Fisken är klar när den är vit och fast. Ta bort folien och slå av det spad som bildats.
  5. Bred såsen över fisken och stick ner tomatklyftor och broccoli här och var mellan fiskfiléerna. Strö på finriven ost och pudra lätt med paprikapulver. Gratinera i övervärme tills osten smält och ytan har fin färg. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept