Gratinerad fläskfile med paprika o chili

En god rätt som passar bra både till vardag och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 gr fläskfile
  • 0,5 röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • chilikrydda
  • 0,5 dl gräslök
  • 12 färka champinjoner
  • 70 gr soltorkade tomater
  • 1 burk
  • creme fraiche m chili o paprika
  • 4 dl mjölk el mellangrädde
  • 2 msk kalvfond

Gör så här

  1. Skiva och stek filen, krydda med salt, peppar o chilikrydda
  2. Lägg i ugnsfast form
  3. Stek champinjner och lägg dom sen över filen
  4. Blanda creme fraich, mjölkgrädde, kalvfond i en kastrull och låt det sjuda.
  5. Klipp i gräslök, hacka tomaterna och krydda efter egen smak
  6. Häll blandningen över fläskfilen
  7. Strimla paprikan och lägg i formen
  8. In i ugnen ( 225 gr ) i ca 20 min
  9. Servera med jasminris och en god sallad.
  10. Den rostade löken strös över gratängen när du tagit ut den från ugnen.
  11. Kan även serveras vid sidan om så får var och en ta som man vill.

Kommentarer

Supergod, enkel bjudmat! Alla gästerna var supernöjda.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…