Gratinerad fläskfile med paprika och chili

En riktig festmåltid! Gott recept med crème fraiche paprika & chili.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 400 g broccoli (fryst eller färsk)
  • ½ röd paprika
  • Lök, rostad
  • Salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Sås:
  • 12 st champinjoner
  • 70 g soltorkade tomater
  • ½ dl gräslök, hackad
  • 2 dl paprika & chili crème fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
  3. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering.
  4. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
  5. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.
  6. Sås:
  7. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
  8. Skär paprikan i långa strimlor.
  9. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
  10. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
  11. Strö över rostad lök.
  12. Servera med klyftpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr