Gratinerad fläskfilé

Supergott och omtyckt av många! Fläskfilén går att byta ut mot kycklingfilé och kalvfonden mot kycklingfond!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 - 600 gr fläskfilé
  • 400 gr fryst broccoli
  • ½ röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • sås:
  • 12 st champinjoner
  • 70 gr soltorkade tomater
  • ½ dl hackad fryst gräslök
  • 2 dl paprika&chili créme fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i ljummet vatten.
  2. Tina broccolin och skär den i mindre bitar.
  3. Krydda fläskfilén och stek eller grilla den och skär den sedan i mindre bitar.
  4. Täck botten av en ugnssäker form med broccolin, spara lite till garnering.
  5. Lägg sedan över fläskfilébitarna.
  6. Skiva champinjonerna och fräs dem.
  7. Hacka de soltorkade tomaterna.
  8. Smält margarinet till såsen, rör i mjöl och späd av med mjölken.
  9. Låt allt koka upp under omrörning.
  10. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt puttra några minuter.
  11. Häll såsen över fläskfilén och garnera med paprikastrimlor och broccoli.
  12. Ställ in i ugn och gratinera i 225 garder.
  13. När den är färdig strö över rosta lök.
  14. Servera med ris eller klyftpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr