Gratinerad kassler på spenatbädd

Kassler under spenattäcke, wokade grönsaker, vita bönor i tomatsås och kokt potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g spenat
  • 1 gullök
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm muskot
  • Kassler i halva skivor
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • ½ msk dijonsenap
  • Lagrad ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka löken och fräs upp den i lite fett i en panna.
  3. Vänd ner spenaten.
  4. Häll på vatten och låt sjuda några minuter.
  5. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  6. Rör ihop yoghurt med senap och lite salt.
  7. Bottna en ugnsfast form md spenatblandningen.
  8. Lägg på de halva kasslerskivorna, yoghurt- och senapsblandningen och toppa med lite riven ost med lite smak t ex. parmesan.
  9. Gratinera i ugnen ca 10 minutet tills osten fått lite färg.
  10. Servera med wokade grönsaker, vitabönor i tomatsås och kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept