Gratinerad panerad fläskfilé

Mycket god maträtt som passar lika bra till fest som till vardag!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 1 ½ dl chilisås
  • ½ dl senap (typ Jonnys)
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Skär fläskfilén fri från hinnor och sedan i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lite och vänd de först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör, salta och peppra. Lägg sedan över i en gratängform.
  2. Vispa ut stekpannan med grädde, chilisås och senap, smaka ev av med lite mer salt och peppar.
  3. Häll såsen över köttet och strö över riven ost.
  4. Gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.
  5. Servera med ris och en grönsallad.

Kommentarer

Mycket gott, körde med skånsk senap och det funkade bra. Har aldrig provat Jonnys men förmodar att den också är åt det söta hållet.
Det kan ju inte jag svara på, men receptet gjordes till min konfirmation år 1967. Min mamma och jag slog våra huvuden ihop och skapade detta. // Imminn
Okej, jag blev själv bjuden på detta av ett canadensiskt par 1998. Kanske hade de läst ditt recept?
Denna rätt har jag själv komponerat och lades in för länge sedan under namnet "Imminns smarriga fläskfilegryta". // Imminn

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr