Gratinerad pasta

En pastagratäng som innehåller det mesta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 3/4 dl nyriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk ströbröd
  • 400 g pasta, t.ex. penne eller skruvar
  • 100 g mortadella (korv)
  • 100 g parmaskinka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 burk krossade tomater
  • 200 g riven mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet. Forma små runda köttbullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
  4. Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlöksklyftan i lite matfett. Tag upp vitlöken och tillsätt, tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Strö över riven mozzarellaost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…