Gratinerade kronärtskocksbottnar

God förrätt.... Tur att kronärtkockbottnar finns som konserver - de passar utmärkt att toppas med goda smaker och gratineras med ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar kronärtkocksbottnar, à 400 g
  • 12-15 hackade soltorkade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 påse riven gratängost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Låt kronärtskockorna rinna av.
  3. Blanda soltorkade tomater med crème fraiche.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg i kronärtskocksbottnarna. Fördela röran och strö över osten.
  6. Gratinera i övre delen av ugnen 15-20 min.

Kommentarer

Äter man dessa som förrätt eller?
Att något så enkelt kan bli så himla gott! Toppenbetyg säger jag bara. Mycket uppskattat av mina gäster. /Annika
Den här har vi gjort flera gånger när vi har haft middagsgäster. Vi älskar verkligen den här!

Liknande recept