Gratinerade svampplättar

I svamptid, när tiden är knapp, är det här en av mina räddningsplankor. Jag använder nämligen färdiga plättar. Passar utmärkt som förrätt eller enkel middag. Välj vilken svamp du vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 stekta plättar
  • 300 g färsk svamp
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svart­peppar
  • 1 dl grovhackad persilja
  • ca 2 dl finriven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa svampen och skär den i bitar om de är stora. Hacka löken. Fräs alltsammans i smör tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.
  3. Fördela fräset på plättarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och börjat få färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…