Gravad kotlett

Ovanligmen god rätt till sommarens buffé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg benfri kotlett
  • 1/2 dl socker
  • 1/1 dl salt
  • 1 msk grovstött svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 citron

Gör så här

  1. Tvätta och riv citronen.
  2. Blanda alla kryddorna och gnid in köttet.
  3. Lägg i plastpåse på ett fat.
  4. In i kylen, vänd morgon och kväll.
  5. Klart efter 3 dygn. Häll av spadet som bildats.
  6. Kan sedan förvaras i kylen en vecka.
  7. Skär i tunna skivor och servera med en gravlaxsås, ej för stark.
  8. Frys i överblivna skivor, hållbart ca 1 månad
  9. Potatissallad eller potatisgratäng blir fint till.
  10. Även gott som pålägg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept