Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den salta osten. Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då 8 aprikoser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor Castello burger blue
  • 4 skivor Castello burger cheddar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 skivade tomater
  • Aprikosketchup:
  • 2 schalottenlökar
  • 4 aprikoser alt 8 torkade
  • 1 msk smör
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör ca 3 minuter. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept