Grillad entrecôte med Bertilssås

Att grilla är gott! Här grillas några skivor entrecôte och serveras tillsammans med en god sås med lite sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte à 200g
  • ½ kg sommarrädisor (eller annan valfri sommarprimör)
  • 4 kokta majskolvar
  • Rosépeppar
  • Ca 3 knippen färskhackad timjan
  • Salt
  • Olivolja (gärna smaksatt med vitlök eller svag chili)
  • Bertilsås:
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Rapsolja
  • 2 msk gul curry
  • 4 dl chilisås

Gör så här

  1. Koka rädisorna eller annan sommarprimör med salt precis som man gör med potatis.
  2. Känn med stick när dom är lagom mjuka.
  3. Grilla majsen och dela varje kolv i fyra bitar.
  4. Krossa rosépepparkornen och blanda med den färska timjanen.
  5. Gnid in köttet med kryddorna, salta.
  6. Droppa lite olivolja över köttet.
  7. Färdigt att grilla.
  8. Bertilsås:
  9. Skala och hacka lök och vitlök.
  10. Fräs i rapsoljan.
  11. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter.
  12. Tillsätt chilisåsen.
  13. Dra åt sidan och låt puttra i låg värme i ca 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…