Grillad entrecôte med krämig dressing med rostad vitlök

En klassisk grillad entrecôte serverad tillsammans med en krämig dressing med rostad vitlök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 bitar entrecote (à 200 g)
  • salt
  • nymald peppar
  • Krämig dressing med vitlök
  • 1 hel Vitlök horisontellt delad
  • 2 äggulor
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger
  • 2 dl Zeta Olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rosta potatisen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar i mitten av ugnen ca 30 minuter. Tag ut vitlöken efter ca 20 minuter och låt svalna.
  2. Ta loss och skala 4 klyftor. Gör vitlöksdressingen. Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen.) Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla köttet med olivolja och grilla precis till servering. Servera med vitlöksdressing, rostad potatis och grönsallad. Om du vill, dekorera med rostade vitlöksklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept