Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis

Kasslern fick fin smak av grillningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färskpotatis
  • 1/2 påse (600 g) djupfrysta haricots verts
  • 2 dl djupfrysta gröna ärter
  • 12 rädisor
  • 20 körsbärstomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 huvud romansallad
  • 1 litet huvud rosésallad
  • 500 g kassler

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen. Låt svalna. Skär ev potatisen i bitar.
  2. Koka haricots vertsen och ärtorna enligt förpackningarnas anvisningar. Kyl av dem. Skär haricots vertsen i ca 2 cm långa bitar.
  3. Sköj och skär rädisorna i bitar.
  4. Skölj och halvera tomaterna.
  5. Blanda potatisen och grönsakerna. Blanda olja, balsamvinäger, finhackad vitlök, salt och peppar. Häll blandningen över potatis och grönsaker. Rör om.
  6. Skölj och strimla salladen. Blanda salladen med potatis- och grönsaksblandningen strax innan servering.
  7. Skär kasslern i tjocka skivor och värm dem på grillen eller i grillpanna ca 30 sec på varje sida.
  8. Servera kasslerskivorna med sommarsalladen och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…