Grillad melonsallad med chili

Lite chilihetta gör den här efterrätten riktigt spännande. Grillad vattenmelon är inte bara utsökt dessert, utan riktigt läckert även i matsallader. Pimientos de padrón är chilifrukternas svar på ryck roulett: en av tio är superhet, resten är hyfsat milda. Glutenfritt och laktosfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vattenmelon
  • 1 ananas
  • 4 nektariner
  • 5 pimientos de padrón (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 dl körsbär
  • 1 lime, saften
  • 1 msk akaciahonung
  • Servering:
  • 2 dl grekisk yoghurt eller uppvispad créme fraiche, eventuellt laktosfritt

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på vattenmelonen så att den står stadigt. Karva ur fruktköttet med hjälp av en vass kniv så att melonen blir som en skål. Skär fruktköttet i klyftor. Skär bort skalet och stammen på ananasen och skär resten i klyftor i ungefär samma storlek som vattenmelonen. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
  2. Grilla frukt och hela chilifrukter över indirekt värme tills de får fin yta. Har du ett grillnät eller en grillkorg lägger du i jordgubbar och körsbären också, annars får de vara råa.
  3. Blanda varsamt frukt, bär och hela chilifrukter och lägg upp i melonskålen. Pressa över lime och ringla över honung. Servera med en klick grekisk yoghurt eller uppvispad créme fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…