Grillade ananasspett med kokosglass

Den smarriga och snabba kokosglassen är underbart god till nygrillad ananas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g ananas, utan skal
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk limesaft
  • Glass:
  • 1 msk limesaft
  • 5 dl vaniljglass
  • 2 dl riven kokos
  • Tillbehör:
  • Rostad kokos

Gör så här

  1. Börja med glassen. Låt glassen stå framme i ca 20 minuter så den blir så pass mjuk att du lätt kan röra runt i den.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Låt svalna och rör sedan ner i glassen tillsammans med limesaft. Frys in glassen igen.
  4. Skär ananasen i fyra tjocka stavar och trä upp dem på varsitt grillspett. Blötlägg grillspetten om du använder träspett.
  5. Vänd ananasen först i limesaft och sedan i råsocker.
  6. Grilla över fin glöd i 10 minuter eller tills ananasen fått fin färg. Snurra då och då så att den får fin och jämn färg runtom.
  7. Servera genast tillsammans med kokosglass och strö lite rostad kokos över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr