Grillade fruktpaket med maränger, pistage och söt yoghurt

En frisk och fräsch efterrätt efter sommarens grillning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Maränger:
  • 2 äggvitor
  • 100 g socker
  • Fruktpaket:
  • 2 nektariner
  • 200 g blåbär
  • 125 g hallon
  • 1 apelsin
  • 2 msk rörsocker
  • Söt yoghurt:
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk rosenvatten
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 bitar bakplåtspapper, 30x40 cm
  • 2 bitar aluminiumfolie,60x80 cm

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårda, tillsätt socker lite åt gången medan du fortsätter att vispa.
  2. Konsistensen ska vara så tjock att man ska kunna göra små toppar av smeten.
  3. Sätt ugnen på 120 grader.
  4. Forma smeten i små toppar på bakplåtspapper.
  5. Använd 2 teskedar så går det lättare. Det blir ca 15 maränger.
  6. Grädda marängerna i 1 timme och 15 minuter.
  7. Låt svalna på ett galler innan du lägger dem i en burk.
  8. Skär nektarinerna i klyftor. Lägg all frukten i en skål och pressa saften från apelsinen över. Rör ner socker i blandningen.
  9. Vik aluminiumfoliet på mitten och lägg bakplåtspapper ovanpå.
  10. Fördela frukten på mitten av bakplåtspapperen och vik ihop paketen.
  11. Vik ihop aluminiumfoliet ordentligt runt varje paket.
  12. Lägg paketen på grillen i 8-10 minuter.
  13. Rör ihop yoghurten med honung och rosenvatten.
  14. Garnera med pistagenötter och servera yoghurten till fruktpaketen tillsammans med marängerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr