Grillade rödbetsburgare

Supergoda vegetariska burgare med fina tillbehör. Originalrecept från Green Kitchen Stories. Prova gräddfilsås med mynta till, passar underbart ihop med rödbetor och mango.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 normalstora råa rödbetor
  • 3 3/4 dl havregryn
  • 1 liten gul lök
  • 200 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • Sallad
  • 250 g frysta mangobitar
  • 2 avocado
  • 100 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk torkad mynta
  • Hamburgerbröd eller surdegsbröd

Gör så här

  1. Skala och riv de råa rödbetorna, skala och riv den gula löken och vitlöksklyftorna.
  2. Blanda allt i en bunke, häll i havregryn, olivolja och äggen. Blanda väl. Hacka basilikan, blanda i basilika, smulad fetaost, salt och peppar. Låt vila i minst 30 minuter, eller under dagen. Tina mangobitarna. Blanda gräddfil med mynta. Strimla sallad, skär fetaost i skivor, tunnskiva rödlöken, skär avocado i skivor eller tärningar.
  3. Forma 6-8 burgare av smeten, pensla med olja. Grilla ett par minuter på bägge sidor.
  4. Lägg ihop de grillade rödbetsburgarna i hamburgerbröd, toppa med sallad, avocado fetaost, lök och mango. Ringla över lite myntadressing. Klart att njuta!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept