Grillat päron med lagrad ost och tranbärshonung

Självklart kan även efterrätter grillas - frukt på grillen är ofta en riktig succé! Och eftersom sötma och sälta är en svårslagen kombination får päronet här sällskap av lagrad ost och tranbärshonung med mandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl skållad mandel
  • ½ dl torkade tranbär
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 fasta päron, gärna conference
  • 2 msk smält smör
  • Ca 165 g lagrad ost

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna något och hacka grovt. Hacka tranbären grovt. Koka upp honung och balsamvinäger med tranbären och låt svalna. Vänd ner mandeln.
  2. Skär päronen i halvor och kärna ur. Pensla dem med smält smör och grilla sakta på indirekt värme i ca 10 minuter. Vänd då och då.
  3. Servera osten med grillade päron och tranbärshonung.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…