Grillmarinad

Har provat till nöt och fläskkött. Blir lite söt smak men även lite peppar smak. Variera själv tills dina smaklökar njuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner valfritt kött
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk chiliolja eller 1/2 tsk chilikrydda
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3 msk mango chutney eller 1 st mogen kiwi
  • 2 lagerblad
  • Några kvistar färsk timjan eller 1-2 krm torkad
  • 1 tsk nykrossad fyra peppar eller svartpeppar
  • 2 msk - 4 msk valfri vinäger
  • 1 msk salt, gärna flingsalt

Gör så här

  1. Bryt sönder lagerbladen, pressa vitlöken, skala och mosa kiwifrukten om du inte använder mango chutney.
  2. Blanda alla ingredienser låt dra 5 min.
  3. Doppa köttet i marinaden och lägg i en burk häll resten av marinaden över köttet.
  4. Låt stå 1 dygn men gärna 2 dygn.
  5. Går även att grilla direkt men minska då på mango chutneyn för det blir väldigt sött annars.
  6. Mangon/kiwin är till för att bryta ner och möra köttet.
  7. Salta köttskivorna på ena sidan när du lagt dem på grillen och andra sida när du vänt på dem.
  8. Prova dig fram med saltet. Själv vill jag ha ganska mycket salt på för en del trillar ner i grillen. (Gäller flingsalt)
  9. Grilla några minuter på varje sida efter eget tycke.
  10. Ätes med välbehag till potatisgratäng och grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept