Grissini

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten (37°)
  • 1/2 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 10-11 dl vetemjöl
  • mjölk till pensling
  • fingersalt, sesam- eller vallmofrö
  • riven ost, t ex parmesan

Gör så här

  1. Rör ut jästen ifingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och fast deg. Täck över och låt den jäsa ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 5 delar. Dela varje del i 10 bitar. Rulla ut dem till smala stänger, lika långa som bakplåtens bredd (smord eller täckt med bakplåtspapper). Pensla ev med mjölk. Strö ev över lite salt, sesam- eller vallmofrö eller riven ost. Grädda i 175° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 20-25 min. Låt kallna på galler utan att täcka över. Förvara brödpinnarna torrt.TIPS: Rulla tunna skivor parmaskinka och/eller parmesan och pesto runt pinnarna och servera som drinktilltugg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…