Gröna medelhavsbiffar

Massor av härlig smak av örter, ost, chili och spenat är det i dessa goda vegetariska biffar. Dessutom sköter de sig själv i ugnen. Smidigt och lätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ finhackad chili
  • 70 g finhackad färsk spenat
  • Ca 8 hackade soltorkade tomater
  • 100 g smulad getost eller fetaost
  • 1 dl majsströbröd eller vanligt
  • Servering:
  • Kokt bulgur eller annat gryn
  • Grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa broccoli, bukett och stam, med ägg, kryddor och chili. Vänd ihop med spenat, tomat och getost (mixa inte!). Blanda ner ströbrödet. Låt stå i 10 minuter.
  3. Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera järparna med kokt bulgur eller annat gryn och en klick grekisk yoghurt.

Kommentarer

Rå broccoli är det som jag mixar.
Hallå är det kokt eller rå broccoli som du mixar?

Liknande recept