Grönsaker med Apetinaostcreme

En kall Apetinaostcreme med gräslök till krispiga, kokta grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg grönsaker , t ex morötter, kålrot, palsternacka, broccoli, blomkål
  • Fetaostcreme:
  • 100 g Apetinaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök eller finstrimlad purjolök

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar.
  2. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 3 min.
  3. Servera grönsakerna varma eller spola dem kalla och låt dem rinna av.
  4. Ostcremen:
  5. Mosa osten och blanda med lätt crème fraiche och gräslök eller purjolök.
  6. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera såsen och bröd till.
  7. Tips!
  8. Rätten kan serveras både varm och kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr