Grönsaksfärs

En liten touch av balsamvinäger och smakade därför lite mustigare, som en gryta fast mycket snabbare och enklare! Färsröran som blev kvar tog jag i ett tortillabröd för att pastan var slut, snacka om en god lunch! Tror att det var godare med tortillabrödet än pastan till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • 1 burk svamp
  • 10 cm purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ frp krossade tomater med basilika
  • Balsamvinäger
  • 2 msk vinfond
  • Chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Ev oliver

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i en stekpanna. Använd en trägaffel för att få bort klumpar. Skär purjolöken och låt den steka med köttfärsen. Slå över svampen och ev lite av svampspadet om du använder konserverad svamp.
  2. Ha i de krossade tomaterna och paprikan skuren i bitar. Låt allt småkoka lite så att lite av vätskan försvinner. Smaksätt köttfärsen med en skvätt balsamvinäger, vinfonden, chili, salt och peppar.
  3. Tillsätt eventuellt lite oliver när allt är klart!
  4. Till detta kokade jag fullkornspenne och serverade till. (Färsen tar ungefär lika lång tid att tillreda som det tar för pastan att bli klar.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…