Grönsaksfat antipasto

Knapriga grönsaker som marineras i örter och vinäger, serveras ofta i italienska hem. Servera fatet som en läcker entrérätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 1/4 strösocker
  • 1 morot
  • 2½ dl blomkålsbuketter
  • 2½ dl champinjoner
  • 150 g ansad sparris
  • 1 liten gul squash
  • 1 liten aubergine
  • ½ röd paprika
  • 6 ssalladsblad av bladsallad
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och halvera lök och vitlök. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök och vitlök på medelvarm platta. Sänk värmen och sjud ca 4 minuter.
  2. Skala, skölj och skär moroten i 7-8 cm långa stavar och lägg dem i vinägersåsen. Sjud i 2 minuter. Ansa, skölj och dela blomkålen i små buketter. Borsta svampen och dela den i fjärdedelar. Låt kål och svamp sjuda med i 2 minuter.
  3. Ansa, skala och skölj sparris, squash, aubergine och paprika. Skär squash, aubergine och paprika i 7-8 cm långa stavar, lägg dem i kastrullen och låt dem sjuda med i ytterligare 2 minuter.
  4. Ta upp grönsakerna med en hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Häll ut kokspadet. Låt grönsakerna svalna, täck tallriken med plastfolie och sätt in i kylskåp. Låt kylas minst 1 timme före servering.
  5. Lägg en bädd av salladsblad på ett serveringsfat. Arrangera grönsakerna i grupper och strö över hackad persilja. Servera.

Kommentarer

Låter jättegott, ska pröva det.

Liknande recept