Grönsallad á la Provence

Toppengod och nyttig och utan olja. Gott till allt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse Provencalsk sallad, 150 g (ICA: s)
  • ½ slanggurka, i stavar
  • Ca 10-12 körsbärstomater, halveras
  • Ca 3/4 dl majs, gärna konserverad
  • 1 liten morot, skivad i tunna skivor
  • 1 krm Franska örter
  • 4-5 ananasskivor, konserverade i sitt eget spad
  • 4-5 msk ananasspad, eller efter smak

Gör så här

  1. Skiva gurkan i stavar. Dela tomaterna i halvor.
  2. Skiva moroten mycket tunt med osthyvel eller med matberedare. Dela ananasskivorna i små bitar. Blanda allt med den Provencalska salladen och häll på ananasspad. Rör om noga, så allt blandar sig.
  3. Låt stå och safta till sig 1 timme innan serveringen.
  4. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept