Grötbullar

Hembakat e bäst

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl Rågflingor
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 50 g matfett
  • 6 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 380 g (2,3 l) Kärnvetemjöl

Gör så här

  1. Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 minuter till en gröt.
  2. Lägg i matfettet och låt det smälta.
  3. Tillsätt vatten, sirap och salt.
  4. Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°C.
  5. Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet.
  6. Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen.
  7. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 minuter.
  8. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
  9. Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar.
  10. Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 minuter.
  11. Grädda i 225°C, 10-20 minuter

Kommentarer

dom här blev supper goda alla i familjen älskade dom så nu blir de en ny bakomgång idag.
tack! har letat efter dem här sen jag slutade på fritids när jag gick på lågstadiet!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…