Gurk och citrussallad

Sallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gurka,skuren i 5 cm tjocka skivor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin,eller 1 krm stött torkad Rosmarin
  • Nymald svartpeppar
  • 1 grapefrukt
  • 2 stora, saftiga apelsiner
  • 2 msk nypressad limesaft
  • 4 msk nypressad apelsinsaft
  • 4 msk nypressad grapefruktsaft
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 salladslök, skuren i 5 cm långa strimlor

Gör så här

  1. Gröp ur fröna ur gurkbitarna med en äppelurkärnare, en melonskopa eller en liten sked.Skär bitarna i ca 3 mm tjocka ringar. Blanda ringarna med oljan, rosmarinen och en nypa svartpeppar.
  2. Skär bort ytterskalet, det vita innerskalet och klyfthinnorna från grapefrukten och apelsinerna. Arbeta över en skål för att samla upp saften. Skär med en vass kniv ner mot centrum på var sida av klyftorna för att lossa dem från hinnorna, sätt klyftorna åt sidan. Dela grapefruktklyftorna mitt itu, behåll apelsinklyftorna hela. Sätt skålen med saften åt sidan.
  3. Lägg gurkringarna på ett stort djupt fat och arrangera citrusklyftorna ovanpå. Om salladen förbereds i förväg kan den stå i kylskåp i 2 timmar på detta vis.
  4. Blanda limesaften, apelsinsaften, grapefruktsaften, vinägern och saltet med den uppsamlade saften i skålen. Häll denna dressing över salladen och strö över salladslöken före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr