Gyllene muffins

Linfrön tillsätts i muffinssmeten och används också som dekoration. Saffran, torkade päron och mango ger den vackra färgen och den läckra smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl råströsocker
  • 3 stora torkade päron
  • 1 dl torkad mango
  • 4-5 msk linfrön
  • 0,25 g saffran
  • 2 msk varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt 10 muffinsformar av papper på en bakplåt eller använd en muffinsbakplåt.
  2. Tärna päron och mango.
  3. Sikta mjölet ner i en bakskål med bakpulvret. Rör i socker, päron, mango och 3 msk av linfröna.
  4. Låt saffranet dra i varm mjölk i 10 minuter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa lätt samman ägg, vaniljsocker, rör i filmjölken och det avsvalnade smöret.
  5. Vänd ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör om. Fyll muffinsformarna med smeten och strö över resten av linfröna.
  6. Grädda i 190 graders varm ugn i 20-25 minuter eller tills en baknål är torr när den dras ut.
  7. Låt svalna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…