Härliga bärbakelser

Chokladmazarin med ljuvlig hallonfromage och hallongelé som toppas med fina blåbär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Hallonfromage:
  • 6 gelatinblad
  • Ca 200 g hallon
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 dl naturell yoghurt, 3%
  • 1 dl florsocker
  • Hallongelé:
  • 3 gelatinblad
  • 3/4 dl konc hallonsaft
  • 3/4 dl vatten
  • Garnering:
  • 250 g blåbär
  • 1-2 citroner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret poröst. Riv mandelmassan och rör i den.
  3. Tillsätt ett ägg, i taget under kraftig omrörning. Blanda mjölet med bakpulver och kakao. Rör ner detta i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Hallonfromage:
  6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och vispa grädden. Blanda hallon och grädde med yoghurt och florsocker. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
  7. Blanda gelatinet med ca 2 msk av gräddsmeten, rör sedan ner detta i resten av gräddsmeten under omrörning. Bred moussen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
  8. Hallongelé:
  9. Blötlägg gelatinbalden i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saft och vatten. Tillsätt gelatinet och rör om. Låt svalna.
  10. Häll geléet på tårtan och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  11. Skär i rutor med vass kniv.
  12. Garnera med blåbär och lite strimlat citronskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…