Hallon och cheesecakemuffins

442 kalorier per portion Fördela gärna smeten i muffinsformar i en muffinsplåt, då blir de färdiga muffinsen höga och fina.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Cheesecakefyllning:
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vaniljströssel:
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 60 g smält smör
  • Hallonmos:
  • 2 ½ dl hallon + extra till garnering
  • ½ dl socker
  • 1 ½ msk maizena
  • Muffinssmet:
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Cheesecakefyllning:
  3. Vispa osten med elvisp, tillsätt socker, ägg och vaniljsocker. Ställ in fyllningen i kylen.
  4. Rör ihop alla ingredienser till vaniljströsslet.
  5. Rör ihop alla ingredienser till hallonmoset.
  6. Muffinssmet:
  7. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vispa smör och socker med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen så att det precis blandar sig.
  8. Fyll muffinssmeten till hälften i formarna och lägg på ett lager hallonmos. Fyll upp med cheesecake fyllning. Toppa med ytterligare hallonmos.
  9. Strö till sist över vaniljströsslet.
  10. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, garnera med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…