Hallon- och chokladbakelse

Elegant men lättbakad bakelse fylld med mjölkchokladmousse och färska hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 savoiardikex (1 paket)
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mjölkchoklad
  • 150 g hallon

Gör så här

  1. Dela kexen på mitten och ställ dem utmed kanten i 6 glas eller koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glasen eller koppen.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädden till kokpunkten. Häll den över chokladen och rör med en visp tills chokladen har smält. Låt svalna i kylen.
  3. Vispa försiktigt chokladgrädden till en mousse.
  4. Det är risk att den grynar sig om man vispar för länge.
  5. Spritsa eller klicka ner moussen i glasen/koppen där savoiardikexen bildar en vägg. Fyll först till hälften och lägg två hallon i moussen och fyll sedan med mousse till kakornas kant. Ställ svalt tills moussen stelnat.
  6. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ur bakelsen. Garnera toppen med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…