Hallon- och mandelkaka

Mandelmassa och hallon är en ljuvlig kombination i den här lättbakade kakan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hallon
  • Garnering och tillbehör:
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde
  • Hallon

Gör så här

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen till en deg i matberedare eller med fingrarna. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ungefär 3/4 av degen. Ställ kallt ca 30 minuter tillsammans med den lilla degbiten som är kvar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Riv mandelmassan. Rör samman den med smöret till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner mjölet.
  4. Bred ut smeten jämnt i mördegsskalet och strö över hallonen. Kavla ut den sparade degen runt och sporra till remsor.
  5. Lägg dem till rutor över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  6. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…