Hallonglass med mandelflarn

Tunt och knaprigt, glassig och lagom söt. Snabbare dessert får du leta efter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelflarn:
  • 50 g mandelflagor
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk sirap
  • Hallonglass:
  • 225g frysta, lättsockrade hallon
  • 2 dl kesella vanilj
  • Färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl, mjölk och sirap. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den till en tunn kaka.
  3. Grädda i ca 5-7 minuter, tills kakan fått fin färg och slutat bubbla. Ta ut plåten, och lägg över kakan med bakplåtspapper på ett galler att svalna.
  4. Lägg frysta bär och kesella i en skål och mixa snabbt ihop dem med en stavmixer. Fördela i fyra portionsskålar.
  5. Bryt kakan i mindre bitar och stick ner ett flarn i varje skål.
  6. Toppa med färska hallon

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…