Hallonlängd

Kanon goda längder och lätta att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 50 g mjukt smör
  • 2 dl hallonsylt
  • 150 g mandelmassa
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken och låt bli 37 grader. Lös upp jästen i en bunke med degspadet.
  2. Tillsätt kardemumma, salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta i hop till en smidig deg, låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Mixa samman smör, hallonsylt och mandelmassa till fyllningen.
  4. Knåda samman degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangel 25x 40 cm. Bred på hälften av fyllningen, på den ena. Rulla ihop från kortsidan.
  5. Gör likadant med den andra.
  6. Lägg längderna i bakplåtspappers klädda formar, klipp flikar och lägg växelvis höger och vänster. Jäs täckt i 30 minuter.
  7. Pensla med ägg och strö över pärlsocker, grädda på galler längst ner i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna under bakduk.
  8. Ugnstemperatur 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…