Hallonsaft med krusbär och mynta

Blir en ovanligt fräsch saft av denna kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 l hallon
  • 4 dl krusbär
  • 3-5 dl vatten beroende på hur vätskefyllda bären är
  • 5-6 dl socker per avrunnen sats
  • Ett par kvistar färsk mynta
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Rensa bären och skölj dem hastigt om det behövs.
  2. Koka upp vattnet i en rymlig gryta och lägg i bären. Låt koka i 10-15 min, tills bären mjuknat och avgett all vätska. Rör om då och då.
  3. Häll upp i silduk och låt självrinna i minst 1 tim. Mät upp saften och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt erforderlig mängd socker. Koka upp och koka i några minuter tills sockret har löst sig.
  4. Ta av från plattan och låt stå i några minuter innan ytan skummas noga med en hålslev. Rör ut konserveringsmedlet med lite saft och blanda med resten.
  5. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor ända upp till kanten. Stick ned en väl sköljd myntakvist i varje flaska och sätt på rena korkar. Förvara svalt.

Kommentarer

Tack för ett bra recept. Kommer bli en klar favorit här hemma. Trevlig sommar!
Saften vart så god. kommer att göra den fler gånger,

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…