Hallonsylt

Hallonsylten blir bäst med mörka, fasta, gärna lite syrliga hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg hallon, ca 2 l
  • 6 dl socker
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Rensa bären och låt dem sakta koka upp. Tillsätt socker och citronsaft och koka i ca 10 minuter eller tills bären sjunker. Skaka grytan då och då. Skumma.
  2. Häll upp den heta sylten på rena, varma burkar och förslut genast. Kyl.

Kommentarer

Gjorde 1/4 av detta för någon dag sen. Väldigt enkelt och smidigt att göra. Toppenrecept!
Hallonsylt är min favoritsylt.Jag tar 3dl socker/kg bär och fryser sylten.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…