Hallonvåfflor med chokladsås

Lite fakta om varför man äter våfflor just i mars. Våfflor äter man för att det är 9 månader till jul och jesu födelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 250 g frysta hallon, tinade
  • ½ krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör, smält
  • Chokladsås:
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl, bakpulver, vatten och hallon med elvisp, så att hallonen går sönder.
  2. Tillsätt salt, socker och hårt vispad grädde. Rör om ordentligt och tillsätt det smälta smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smör före första laggen. Lägg på ca 1 dl smet per lagg. Grädda våfflorna gyllenbruna och låt svalna på galler.
  4. Blanda kakao, vatten, salt, socker och sirap i en kastrull. Rör om och värm tills allt får en såsliknande konsistens.
  5. Servera med glass, tinade hallon och chokladsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…