Halloumi -och spenatbiffar med raita

Vegetariska biffar med mycket smak. Passar att äta med ris eller bulgur tillsammans med den svalkande raitan. Har man en klick mango chutney kan det också vara en fin kombination till biffarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 potatisar kokade och mosade
  • 100 g bladspenat (fryst går bra)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1/2 tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk ingefära
  • 150 g grovriven halloumi
  • 1 ägg
  • 2 msk kikärtsmjöl (går att byta ut mot annat mjöl)
  • 2 dl yoghurt eller lätt-créme fraiche
  • mynta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek spenaten i lite olja tillsammans med vitlök, chili och kryddorna. När det mesta av vattnet har kokat ur spenaten, blanda med övriga ingredienser. Stek till biffar i olja ett par minuter på varje sida. Servera genast med raita (yoghurt blandat med lite torkad eller färsk mynta, salt och peppar, ev lite honung)och gärna nykokt ris eller bulgur.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…