Halloweentårta

Riktigt mäktig och läcker chokladdröm dekorerad med strössel och kristyr. En variant på den klassiska amerikanska tårtan Devil´s food chocolate cake.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 150 g mörk choklad
  • Chokladkräm:
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • Topping och dekoration:
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • Strössel
  • Kristyr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad, vänd försiktigt ner den i smeten.
  4. Fördela smeten i en smord och bröad bakform ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Chokladkräm:
  7. Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt. Vispa den kalla krämen tills den blir slät.
  8. Skär kakan i två bottnar. Bred chokladkrämen på den undre delen och lägg försiktigt på den övre delen.
  9. Topping:
  10. Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Dekorera kakan med strössel och kristyr.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…