Haricots verts sallad

En jättegod sallad med haricots verts (tunna gröna bönor), tomat och rödlök. Passar till såväl kött som fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g långa haricots verts (frysta)
  • Vatten
  • Salt
  • 1 rödlök
  • 10-15 körsbärstomater
  • Dressing:
  • 1 msk (äppel)vinäger
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Koka de gröna bönorna i lättsaltat vatten ca 3-5 minuter. Häll bort vattnet och kyl av bönorna snabbt under rinnande kallt vatten. Låt bönorna rinna av.
  2. Skala löken, skär den itu och skiva den i lövtunna skivor. Skär tomaterna i små klyftor.
  3. Vispa samman ingredienserna till dressingen i en salladsskål. Tillsätt lökskivorna, bönorna och tomaterna och blanda om.
  4. Täck över salladsskålen och låt salladen stå i kylskåpet åtminstone en timme innan den serveras.

Kommentarer

Enkel & god sallad! Jag gör den ofta :)
Jättegod!!! Pressade i en vitlöksklyfta i dressingen också. Bra nu i förkylningstider och gott ;-)))
Supergod sallad!! Vi åt till kött och klyftpotatis och det blev perfekt ihop!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…