Harissa-ris med grönsaker och nötter

Brukar antigen servera denna rätt bara som den är eller tillsamman med någon typ av grillat kött/fågel eller gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1/2 blomkål, ca 300 g
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk harissa
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl färsk koriander
  • Sås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset i buljong och gurkmeja. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar. Dela blomkålen i små buketter, stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min. Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. Smaksätt med salt. Strö över nötter och koriander. Blanda grönsakerna med riset. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt. Servera riset med såsen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…