Hasselnötskaka med choklad

Go nuts och baka denna porösa och saftiga kaka med hasselnötsmjöl! Nötterna ger både smak och knaprighet. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 250 g florsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • ½ dl kakao
  • 200 g hasselnötsmjöl
  • Servering:
  • Färska bär
  • Vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka hasselnötter och choklad fint. Vispa florsocker och smör till en ljus och porös smet. Vispa i äggulorna i smeten, en i taget. Tillsätt kakao och hasselnötsmjöl och vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner choklad och hasselnötter. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten.
  3. Fördela smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt innan den tas ur formen.
  4. Servera den gärna med färska bär och en klick vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…