Hasselnötskaka med hallongrädde

Saftig och nötig kaka att njuta av som den är eller som en tårta. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 340 g hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 ägg, delade i gulor och vitor
  • 125 g socker
  • Hallongrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hallonmarmelad eller fast sylt
  • Garnering:
  • Florsocker
  • Ca 100 g hallon, färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj kanterna på en springform, ca 23 cm i diameter, och fäst ett bakplåtspapper i botten.
  3. Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn. Blanda nötmjölet och bakpulver i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Rör ner nötmjölet. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills det blir ett fast skum.
  4. Vänd ner 1/3 av äggvitorna i äggulesmeten och vänd sedan ner resten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler. När den har kallnat delar du den i två bottnar.
  5. Vispa grädden till fyllningen ganska fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Bred fyllningen på bottendelen och lägg på locket. Täck kakan och ställ den i kylen, gärna över natten.
  6. Vid servering pudras kakan med florsocker och dekoreras med färska hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…