Hasselnötsmousse med persika och jordgubbar

Ljuvlig dessert som går turbosnabbt att göra. Om du inte hittar rostade hasselnötter är det bara att rosta dem själv ca 2 minuter i en torr het stekpanna. 181 kalorier per portion 11 g fett 4 g protein 18 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket vaniljvisp, 3 dl
  • 1/3 paket hasselnötsmassa, á 220g
  • 100 g choklad 70%
  • 1 burk konserverade persikor, 420g
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 dl rostade hasselnötter, tex. Ica

Gör så här

  1. Vispa vaniljvispen ganska lös, tillsätt hasselnötsmassan och vispa till en tjock grädde.
  2. Hacka och smält chokladen i vattenbad, låt svalna något.
  3. Vänd in chokladen i hasselnötsblandningen med hjälp av en slickepott.
  4. Fyll moussen i små glas.
  5. Toppa med bitar av persika, skivade jordgubbar och hackade hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…