Hasselnötspäron

Glutenfri. God och lättlagad dessert. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 4 msk flytande margarin
  • 6 msk brun farin
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 mogna päron

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter på 200 grader. Gnugga dem i en handduk tills skalet lossnat.
  2. Hacka nötterna, kör dem i mixer om du vill ha det finhackat. Blanda dem med margarin, farin och citronsaft.
  3. Slå om ugnen till grill. Skala, dela päronen i halvor och kärna ur dem.
  4. Lägg päronen med den runda sidan neråt i en ugnssäker form. Fördela nötblandningen på päronen.
  5. Sätt in i ugnen ca 2 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…